Kun je een ouwe aap nog kunstjes leren? (Paperback)

Inkijkexemplaar

Kun je een ouwe aap nog kunstjes leren?

Spreekwoorden, we doen er weleens neerbuigend over: oubollige tegeltjeswijsheden zijn het, tot op de dr ... Lees meer

Direct leverbaar
€ 10,00
-
+
Lid van Thuiswinkel WaarborgGratis verzending vanaf 19,95 euroBinnen 14 dagen gratis retourneren
Omschrijving

Kun je een ouwe aap nog kunstjes leren?

Spreekwoorden, we doen er weleens neerbuigend over: oubollige tegeltjeswijsheden zijn het, tot op de draad versleten clichés, kortom de banaliteiten van de taal. Maar ondertussen gebruiken we ze allemaal. Pluk de dag, de tijd heelt alle wonden, het is eenzaam aan de top...

We kunnen dus gewoonweg niet zonder! Zulke catchphrases zijn immers erg handig om een boodschap kernachtig en toch bloemrijk over te brengen. Bovendien ‘lenen’ we zo’n moralistische uitspraak uit de woordenschat en hoeven we er daarom niet zelf de volledige verantwoordelijkheid voor te nemen.

Spreekwoorden ontstaan, veranderen van betekenis of van vorm en verdwijnen weer. In dit vrolijk geïllustreerde boek beschrijft Ton den Boon van 101 nuttige spreekwoorden voor de moderne mens waar ze vandaan komen, hoe we ze aanpassen en hoe we ze tegenwoordig gebruiken, met illustratieve voorbeelden uit onze taal en cultuur – van Cicero, Vondel en Nietzsche tot Herman Brusselmans, Harry Potter en Nick & Simon.

Ton den Boon (1962) studeerde Nederlands en Algemene Literatuurwetenschap. Sindsdien is hij werkzaam als Nederlands hoofdredacteur van de Dikke Van Dale en schrijver van boeken over taal, kunst en literatuur.

Specificaties
Meer informatie
Auteur Ton den Boon
Pagina's 128
Druk 1
Imprint Van Dale
Uitvoering Paperback
Publisher name VBK Media
ISBN 9789460773150
Verschijningsdatum 7 jun. 2016
Klantbeoordelingen
Beoordeel het product en help anderen
We horen graag wat je vanKun je een ouwe aap nog kunstjes leren? (Paperback)vindt.
Beoordeling


Bestellen