Van Dale Vertaalbureau - Portugees

Het Portugees behoort tot de meest gesproken westerse talen ter wereld. Behalve in Portugal wordt de taal gesproken in Brazilië en in landen als Angola, Mozambique en Kaapv ... Lees meer

€ 0,00
Lid van Thuiswinkel WaarborgGratis verzending vanaf 19,95 euroBinnen 14 dagen gratis retourneren
Omschrijving

Het Portugees behoort tot de meest gesproken westerse talen ter wereld. Behalve in Portugal wordt de taal gesproken in Brazilië en in landen als Angola, Mozambique en Kaapverdië. Het Portugees heeft circa 250 miljoen moedertaalsprekers; dat is meer dan Frans en Duits samen!

Door de economische opkomst van Brazilië heeft de taal sterk aan belang gewonnen in het internationale handelsverkeer. Ook in cultureel opzicht – denk aan fado, maar ook aan het Braziliaanse voetbal – is Portugees een belangrijke taal.

Communiceren in het Portugees is voor Nederlandstaligen niet eenvoudig. De taal staat tamelijk ver van de onze af en tussen het Portugees van Portugal en andere Portugeestalige landen bestaan grote verschillen. Een autobus noem je in Portugal een autocarro of een camioneta, terwijl je het in Brazilië over een ônibus hebt; in Angola is een bus dan weer een machimbombo. En een trein is in Portugal een comboio, maar in Brazilië een trem.

Cultuurverschillen tussen het Nederlandse en het Portugese taalgebied komen onder meer tot uitdrukking in de verschillende conventies bij het schrijven van teksten.

Wie in het Portugees moet communiceren en dat goed wil doen, kiest voor de zekerheid van een professionele vertaling van vertaalbureau Van Dale Vertalingen.

Waarom Portugees vertaalbureau Van Dale Vertalingen?

Bij vertaalbureau Van Dale Vertalingen bent u aan het juiste adres voor een perfecte Portugese vertaling. Onze vertalers en revisors zijn allemaal moedertaalsprekers en academisch geschoold. Zij hebben bovendien kennis van de specifieke Portugese cultuur. Tevens zijn zij speciaal geselecteerd op hun uitgebreide werkervaring en vakspecifieke kennis.

  • Vertaald door de beste vertalers
  • 100% revisie door vakspecialisten
  • ISO 9001-gecertificeerd en conform NEN-norm 15038
  • Klantspecifiek terminologie- en tekstbeheer
  • Met Van Dale-kwaliteitsgarantie
  • Vakvertalingen: financieel, juridisch, medisch, technisch, beleidsteksten, jaarverslagen & corporate communicatie,  marketing & communicatie

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via 088-VDTALEN (088-8382536). 

Klantbeoordelingen
Beoordeel het product en help anderen
We horen graag wat je vanVan Dale Vertaalbureau - Portugeesvindt.
Beoordeling


Bestellen