Van Dale Vertaalbureau - Zweeds

Het Zweeds is met zo'n negen miljoen sprekers een relatief kleine taal. Toch is het voor ons geen onbelangrijke taal. Nederlanders gaan op vakantie in Zweden en omgekeerd en er ... Lees meer

€ 0,00
Lid van Thuiswinkel WaarborgGratis verzending vanaf 19,95 euroBinnen 14 dagen gratis retourneren
Omschrijving

Het Zweeds is met zo'n negen miljoen sprekers een relatief kleine taal. Toch is het voor ons geen onbelangrijke taal. Nederlanders gaan op vakantie in Zweden en omgekeerd en er zijn veel culturele contacten.  Trouwens, ook in delen van Finland wordt Zweeds gesproken, het zogenaamde Finland-Zweeds. Maar bovenal is Zweden voor ons een belangrijke handelspartner. Met bedrijven als Ikea, Volvo en Ericsson is Zweden in de EU een economische factor van belang.

Op het eerste gezicht lijkt het Zweeds wel wat op het Nederlands, maar schijn bedriegt. Als een Zweed zegt dat iets strax moet gebeuren, wil hij dat je het onmiddellijk doet, wat toch iets anders is dan ons straks. Lastig is ook dat er soms regionale verschillen zijn: een aandeelhouder heet in Zweden een aktieägere, maar in het Zweeds van Finland een aktionär.

Ook zijn er cultureel bepaalde verschillen tussen Zweden en ons land, bijvoorbeeld bij het schrijven van een zakelijke brief. Anders dan bij ons heeft die in het Zweeds meestal geen aanhef. Het Zweeds kent namelijk geen goed equivalent voor ons Geachte heer of mevrouw. Alleen als je de geadresseerde persoonlijk kent, kun je Bäste/Bästa gebruiken.

Wie in het Zweeds wil communiceren en dat goed wil doen, kiest voor de zekerheid van een professionele vertaling van vertaalbureau Van Dale Vertalingen.

Waarom Zweeds vertaalbureau Van Dale Vertalingen?

Bij vertaalbureau Van Dale Vertalingen bent u aan het juiste adres voor een perfecte Zweedse vertaling. Onze vertalers en revisors zijn allemaal moedertaalsprekers en academisch geschoold. Zij hebben bovendien kennis van de specifieke Zweedse cultuur. Tevens zijn zij speciaal geselecteerd op hun uitgebreide werkervaring en vakspecifieke kennis.

  • Vertaald door de beste vertalers
  • 100% revisie door vakspecialisten
  • ISO 9001-gecertificeerd en conform NEN-norm 15038
  • Klantspecifiek terminologie- en tekstbeheer
  • Met Van Dale-kwaliteitsgarantie
  • Vakvertalingen: financieel, juridisch, medisch, technisch, beleidsteksten, jaarverslagen & corporate communicatie,  marketing & communicatie

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via 088-VDTALEN (088-8382536).

Klantbeoordelingen
Beoordeel het product en help anderen
We horen graag wat je vanVan Dale Vertaalbureau - Zweedsvindt.
Beoordeling


Bestellen